3°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

15.02.2020 / 18:17 Fudbal - LaLiga

Barcelona pobijedila odlični Getafe

Barcelona pobijedila odlični Getafe

Fudbaleri Barcelone pobijedili su na svom Nou Campu ekipu Getafea rezultatom 2:1 u meču 24. kola španske La Lige.

Barca je poslije prvih 45 minuta vodila golovima Antoinnea Griezmanna i Sergija Roberta, ali je u drugom spektaluran pogodak postigao Angel Rodrigeuz, koji se prethodnih dana sve intenzivnije povezuje sa prelaskom u redove katalonskog giganta.

Barca je u drugom poluvremenu igre potpuno pala, a gosti su to osjetili i Bordalas je napravio dvostruku izmenu, ušli su Kenedy i Angel Rodrigeuz, potencijalni novi napadač Katalonaca. Upravo se Rodrigeuz preporučio domaćim navijačima na Nou Campu, spektakularnim pogotkom u 66. minutu. Nakon centaršuta Jaimea Mate, Angel je uhvatio strašan volej i pogodio malu mrežu za 2:1 u 66. minuti.

Taj pogodak je poremetio dodatno igru Barselone, a samo pet minuta kasnije, odbrana sezone Ter Stegena, koji je u jednom napadu Getafea, poslije prekida, dva puta nevjerovatno intervenisao i sačuvao svoj tim.

uique Setien je momentalno reagovao izmjenom, uveo je Rakitića umjesto lošeg Arthura kako bi prodrmao svoj tim i vezni red.

Barca je zaigrala nešto bolje, a Griezmann je imao dvije strašne prilike, ali se prilično obrukao u situacijama jedan na jedan. Do kraja, prilično napeto, Barca je strahovala da ne primi gol, ušao je i Vidal umjesto Ansua Fatija kako bi domaći zatvorili pristupe golu.

I pored osvojena tri boda, igra Barcelone je zabrinjavajuća, dok je Getafe dokazao zbog čega je zasluženo treći na tabeli.

U ranije danas odigranom susretu 24. kola Mallorca je golom Camila Hernandeza došla do trijumfa nad Alavesom.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo