4°C
Mostar 9°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

15.02.2020 / 13:06 Politika - Beograd

Dodik: Upoznao sam Vučića sa situacijom, RS ide putem samostalnosti

Dodik: Upoznao sam Vučića sa situacijom, RS ide putem samostalnosti
Foto: Vijesti.ba
U Beogradu je završen sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s predsjednicom RS Željkom Cvijanović, srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i ostalim predstavnicima Srba iz regiona, kojem je prisustvovao i patrijarh Irinej.

Pored njih sastanku je prisustvovao i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjedednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Prvi se medijima obratio srpski patrijah Irinej, koji je građanima Srbije čestitao Sretenje, Dan državnosti Srbije. .

"Na velikim smo iskušenjama, ali pamet će nam pomoći da riješimo sve probleme. Tražimo puteve i načine da riješimo sve probleme uz Božiju pomoć.

Mi nismo veliki narod i možemo da opstanemo samo ako smo jedinstveni u dobru“, poručio je on.

Član Predsjedništva BiH Milord Dodik kazao je novinarima kako je presretan  što su se predstavnici Srba iz regiona našli za istim stolom.

"Predsjednika Vučića i ostale učesnike sastanka obavijestio sam o namjerama međunarodne zajednice da uruši Republiku Srpsku. Crvena linija je pređena i vrijeme je da RS krene svojim putem”, poručio je Dodik i dodao:  Republika Srpska mora sama da odluči o svom statusu i samostalnosti.

Dodik je kazao kako je predsjednik SDA Bakir Izetbegović prije tri dana rekao da je Ustavni sud naš mehanizam, što znači mehanizam za ukidanje Republike Srpske.

„Mi nećemo pokušati uraditi nijednu mjeru koja bi dovela do destabilizacije. Konačno, narod će odlučiti, tražit ćemo da se putem referenduma odluči o statusu Republike Srpske i čuo sam predsjednika Vučića koji iznosi argumente za očuvanje mira. Sve je to u redu, ali dođe trenutak u kojem narod ne može dozvoliti da ispadnemo glupi“, kazao je član Predsjedništva BiH.

Dodik je istakao kako podržava Srbiju i njenu politiku, ali da u RS-u vode autentične politike.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo