10°C
Mostar 14°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

15.02.2020 / 13:01 Politika - Beograd

Vučić: Molba Dodiku, nepravedno je što se čini Srbima

Vučić: Molba Dodiku, nepravedno je što se čini Srbima
Foto: Vijesti.ba
U Beogradu je završen sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s predsjednicom RS Željkom Cvijanović, članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i ostalim predstavnicima Srba iz regiona, kojem je prisustvovao i patrijarh Irinej.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na press konferenciji čestitao današnje praznike.

- Mi smo se na Sretenje okupili da pričamo o svemu. Srbija je sada ekonomski najsnažnija i napreduje najbrže u regionu, pre svega na prostoru jugositočne Evrope. Uspeli smo nešto što smo sanjali decenijama. Jedinstvo, solidarnost je ono čega se pridržavamo. Uvek smo bili uz svoj narod – rekao je Vučić.

- Mi ćemo svakako biti uz svoj narod gde god bili. Moja molba je da Dodik i Cvijanović imaju u vidu da sve što rade, rade pravno, demokratski i kroz institucije i bez bilo kakve destabilizacije celog regoina. Nepravedno je sve što se čini srpskom narodu u celom regionu – dodao je Vučić.

- Danas je veliki dan jer smo imali prilike da se susretnemo sa našom braćom Srbima, koji žive van nje, ali nadamo se da živimo sa istim duhom i željama. Čuli smo izveštaje pojedinih predstvnika našeg naroda iz Crne Gore, Hrvatske i čuli smo da je Sbrija u velikom iskušenju – kazao je patrijarh Irinej.

Kako je on rekao, nada se da će Srbija uspeti da pomogne Srbima iz regiona.

- Važno je da znamo ko smo i da smo verni naslednici naših predaka. Ono što im je danas potrebno je da moramo da budemo jedinstveni u pravom smislu te reči - dodao je patrijarh Irinej.

On je naglasio kako mi Srbi možemo da opstanemo samo ako budemo jedinstveni u dobru i da je to uvek spašavao Srpski narod, te da će nam to i danas pomoći.

- Samo jedinstvo, pamet i um mogu da učine da se odupremo mnogim iskušenjima našeg vremena i da na taj način sačuvamo naš narod. Jedino tako možemo da ostanemo na ognjištima svojih predaka i ono što je Šantić govorio da ostanemo tu gde jesu, jer Sunce tuđeg neba ne greje bolje i to je naša poruka našem narodu – istakako je patrijarh Irinej u svom obraćanju nakon sastanaka sa Srbima iz regiona.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo