1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

15.02.2020 / 08:48 Košarka - NBA All Star

Selekcija SAD-a bolja od svijeta, Dončić pogodio trojku sa svoje polovine

Selekcija SAD-a bolja od svijeta, Dončić pogodio trojku sa svoje polovine
Foto: NBA
Ekipa sastavljena od igrača rođenih u Sjedinjenim Državama ubjedljivo je savladala selekciju Svijeta rezultatom 151:131 u meču Rising Stars (zvijezde u usponu) kojim je počeo NBA All-Star vikend u Čikagu.

To je bilo šesti put da se igra u ovom formatu i poslije drugog uzastopnog trijumfa domaćeg tima rezultat je sada izjednačen – 3:3.

Za najkorisnijeg igrača Rising Stars utakmice proglašen je igrač Charlottea Miles Bridges koji je meč završio sa 20 poena, po 5 skokova i asistencija i 3 ukradene lopte za 20 minuta.

Dvadesetjednogodišnji bek je 2018. bio 12. pick LA Clippersa, ali je odmah trejdovan u Hornetse.

Američki rookieji i sophomorei (igraču u drugoj sezoni) odlično su odigrali drugo poluvreme koje su dobili sa 80:50 i tako nadoknadili 10 poena minusa sa poluvremena (81:71). U utakmici u kojoj rezultat nije bio u prvom planu košarkaši oba tima su se prije svega trudili da zabave publiku u United Centru.



Pored Bridgesa, još sedmorica igrača selekcije SAD imala su dvocifren učinak – Eric Paschall je bio najefikasniji sa 23 poena, Colin Sexton je dodao 21, Trae Young 18, Kendrick Nunn 16, prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta Zion Williamson 14…

Na drugoj strani najbolji su bili Kanađani RJ Barrett sa 27 i Brandon Clarke sa 22 poena. Slovenac Luka Dončić zaustavio se na 16 poena, uključujući i trojku sa svoje polovine u posljednjoj sekundi prvog poluvremena, uz 2 skoka, 5 asistencija i jednoj ukradenoj lopti za 24 minuta.

Što se tiče daljnjeg programa All-Star vikenda, u nedjelju ujutro (po našem vremenu) su takmičenja u brzom šutiranju trojki, zakucavanju… All-Star utakmica na programu Arene Sport (za gledaoce u regionu) je u ponedjeljak u 2 sata, prenosi SCsport.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo