8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

14.02.2020 / 17:39 Rukomet - Predstavljen Marko Pedić

Sloboda želi domaćinstvo 'final foura' Kupa BiH

Sloboda želi domaćinstvo 'final foura' Kupa BiH
Foto: FENA
Hrvatski internacionalac Marko Pedić (23, 196 cm) novi je rukometaš tuzlanske Slobode, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli.

Pedić igra na poziciji pivota, a u karijeri je nastupao za Dubravu, Medveščak, Zadar, Benkovac, Varaždin, Metalac, te belgijski Tongeren.

- U Tuzli sam već dvije sedmice, debitovat ću protiv Iskre. Nisam igrao na prvoj utakmici, jer nisam bio registrovan. Sa Slobodom sam ugovor potpisao do 1. juna ove godine – rekao je Pedić.

Na press konferenciji je bilo riječi o sutrašnjoj uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH između Slobode i bugojanske Iskre.

-Pojačavamo klub i s tim nećemo stati. Primarni cilj je što bolji plasman u prvenstvu i „final four“ Kupa BiH. Ako prođemo u završnicu, s 95 posto sigurnosti kažem da ćemo konkurisati za domaćina završnice Kupa BiH. Sve ne zavisi od nas, nego više od SC Mejdan gdje zbog zauzetosti sala imamo problema s trenažnim procesom – rekao je dopredsjednik UO, Damir Bećirović, dodavši od od čelnika Mejdana želi garancije da mogu organizovati završnicu Kupa BiH

Potvrdio je da je Sloboda za sutrašnju utakmicu s Iskrom tražila superkontrolu, objasnivši da je tražena zbog lošeg iskustva sa službenim osobama delegiranim za utakmicu (delegat Šatordžija iz Banje Luke, suci Božić i Slipac iz Novog Travnika).

- Odustali smo od zahtjeva za superkontrolom nakon što smo vidjeli koje službene osobe su određene za utakmicu. Mi imamo dosta problema s nekim ljudima, čak iz Tuzle, koji otvoreno protežiraju Iskru. Nećemo podleći ničiji pritiscima. Imate situaciju da, maltene, polupismeni ljudi upravljaju bh. rukometom. Sloboda je toliko jaka da je niko ne može zaustaviti. Mi ćemo se potruditi da sudije i delegat u Mejdanu imaju odgovarajući tretman – zaključio je Bećirović.

Trener ekipe, Davor Kadić, naglasio je da je njegov tim izdržao razne pritiske u Bugojnu, te da će sve učiniti da pobijede i u sutrašnjoj utakmici.

- Iza nas je dosta truda i znoja, došlo je vrijeme konkretnih utakmica. Pobjedom u Bugojnu skinuli smo teret gostujućeg terena. Imamo informaciju da je Iskra dovela tri nova igrača iz Srbije. Ne znamo hoće li ih uspjeti registrovati. Bez obzira na sve, znamo sve njihove dobre i loše strane. Spremni smo i imamo viziju u kom smjeru trebamo ići – naglasio je Kadić.

Optimizam u pogledu plasmana na završnicu Kupa BiH ispoljio je i kapiten Emir Suhonjić, koji je pozvao navijače da sutra podrže njegovu ekipu, obećavši im da će „sretni napustiti Mejdan“.

- Došlo je vrijeme da sve što smo uradili tokom mjesec dana priprema počnemo naplaćivati. Naš cilj je „final four“ i vjerujem da ćemo stići do njega – kaže Suhonjić.

Svi igrači Slobode spremni su za utakmicu osim Arnada Hamzića koji će pauzirati još dvije sedmice.

Rečeno je da je s RTV TK sklopljen dogovor o direktnom prijenosu sutrašnjeg duela, ali i prve utakmice nastavka prvenstva s Borcem m:telom.

Utakmica Sloboda – Iskra igra se sutra u dvorani Mejdan od 19.30 sati.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo