8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

14.02.2020 / 13:46 Politika - Predsjedavajući PD PFBIH

Zaimović razgovarao s menadžmentom Projekta MarketMakers

Zaimović razgovarao s menadžmentom Projekta MarketMakers
Foto: Fena / Vijesti.ba
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović primio je u radnu posjetu zamjenika direktora za saradnju Švicarske Ambasade u BiH Patricka Eglia i menadžment Projekta MarketMakers podržanog od Vlade Švicarske.

Razgovarano je o projektu zapošljavanja mladih u BiH i izmjenama zakonodavstva koje regulira oblast zapošljavanja studenata, te ciljevima kao i očekivanim efektima projekta.

Menadžement Projekta MarkerMakers informisao je predsjedavajućeg Zaimovića da projekt ima za cilj doprinijeti rješavanju pitanja zapošljavanja mladih na održiv način, s naglaskom na tržišne prilike.

Navedeno je da je projekt u dosadašnjem radu nailazio na pozitivne reakcije zainteresovanih strana kao i prijedlog reforme studentskog zapošljavanja koji je uvršten u službeni dokument "Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022".

Zaimović je izrazio apsolutnu podršku projektu kao i ideji koja bi trebala rezultirati aktivnijem kreiranju boljih tržišnih prilika pri zapošljavanju studenata u našoj zemlji, te naglasio da će Predstavnički dom Parlamenta FBiH kroz svoja radna tijela podržati svaki projekt koji će donijeti dobre i pozitivne reforme kao i stabilnije prilike za život mladih ljudu u našoj zemlji, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo