9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

14.02.2020 / 13:12 Rukomet - Uzvratni susret

Omerović: Šanse da osvojimo trofej Kupa BiH su dosta realne

Omerović: Šanse da osvojimo trofej Kupa BiH su dosta realne
Foto: Fena / Vijesti.ba
Rukometaši tuzlanske Slobode na korak su do plasmana u završnicu Kupa BiH, nakon što su u Bugojnu pobijedili Iskru (27:23), tako da bi sutra u dvorani Mejdan u Tuzli, u uzvratnom susretu četvrtfinala ovog takmičenja, trebali ovjeriti tu prednost.

Ekipa trenera Davora Kadića već dvije sedmice priprema se za ovaj dvomeč. U ekipi vlada umjereni optimizam, a u prolaz među četiri najbolje ekipe vjeruje i prvi golman Tuzlaka Sidik Omerović.

- Uzvratna utakmica s Iskrom neće biti samo formalnost, bez obzira na to što smo slavili u Bugojnu sa četiri gola razlike. Maksimalno koncentrisani ulazimo u sutrašnji meč, jer naš protivnik zaslužuje svaki respekt, i očekujem pobjedu - kaže Omerović za Fenu.

Vjeruje da njegov tim ima dobre šanse da, prvi put poslije 1996. godine, osvoji trofej Kupa BiH.

- Šanse da osvojimo kup su dosta realne. Imamo odličnu ekipu, koja raste iz dana u dan, i puni smo samopouzdanja - dodaje iskusni čuvar mreže.

Prema nezvaničnim informacijama, u slučaju prolaza Slobode u polufinale, Tuzla bi se mogla kandidovati za domaćina završnice Kupa BiH.

- Tuzla je uvijek dobar domaćin i organizator veliki utakmica, tako da ne sumnjam da bi organiziranje završnog turnira u Mejdanu bio pravi izbor - smatra Omerović.

Nakon sutrašnjih četvrtfinalnih utakmica Kupa BiH, narednog vikenda počinje drugi dio takmičenja u Premijer ligi BiH, a Sloboda dočekuje lidera prvenstva, banjalučki Borac m:tel.

- Dočekujemo vodeći tim prvenstva i to će biti istinski derbi. U prvom dijelu šampionata u Banjoj Luci odigrali smo dobru utakmicu, ali smo poraženi s dva gola razlike. Vjerujem da ćemo dobru igru ponoviti i u Mejdanu – zaključio je Omerović.

Utakmica Sloboda - Iskra igra se sutra u dvorani Mejdan u Tuzli od 19.30 sati. Cijena ulaznice je 3 KM.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo