-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

14.02.2020 / 13:07 Politika - Zvizdić -Ebibi

BiH i Sjeverna Makedonija imaju isti cilj, priključenje EU

BiH i Sjeverna Makedonija imaju isti cilj, priključenje EU
Foto: Fena / Vijesti.ba
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  Denis Zvizdić sastao se sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekremom Ebibijem.

Tokom susreta predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ebibi istaknuli su da BiH i Sjeverna Makedonija imaju isti strateški cilj po pitanju priključenja euroatlantskim integracijama i da će nastaviti aktivno sarađivati na ostvarivanju ovih ciljeva.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ebibi saglasili su se da BiH i Sjeverna Makedonija imaju dobre bilateralne odnose koji se trebaju dodatno unaprijediti. Složili su se da je u narednom periodu neophodno raditi na poboljšanju parlamentarne saradnje, te na stvaranju povoljnijeg ambijenta za jačanje ekonomskih veza između BiH i Sjeverne Makedonije. Razgovarali su i o važnosti boljeg povezivanja i uspostavljanja avio -linije između Sarajeva i Skoplja.

Zvizdić i Ebibi su izrazili  nadu da će se bilateralni odnosi dvije zemlje razvijati na obostranu korist, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo