3°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

14.02.2020 / 11:26 BiH - Sarajevo

Općina Centar: Javni poziv za podršku aktivizmu mladih

Općina Centar: Javni poziv za podršku aktivizmu mladih
Arhiv / Vijesti.ba
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za podršku aktivizmu mladih. Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.

Pravo prijavljivanja mogu ostvariti srednje škole i visokoškolske ustanove sa područja općine Centar i udruženja studenata.

Novčana sredstva za aktivizam dodjeljivati će se za finansiranje odlaska na ekskurzije, ljetne škole, studijska putovanja i slična putovanja/skupove, a na osnovu potpisanog sporazuma sa Općinom Centar Sarajevo.

Podnosioci zahtjeva koji ostvare novčanu podršku obavezni su sa svojim radno sposobnim učenicima/studentima učestvovati u ekološkim akcijama čišćenja javnih površina koje organizuje i sprovodi Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar, kao i drugim aktivnostima koje utiču na podizanje ekološke svijesti mladih.

Iznos nepovratnih sredstava koji se može dodijeliti u jednoj godini je do 2.000 maraka za putne troškove odlaska na ekskurziju za srednje škole i do 1.500 maraka za studente za odlaske na takmičenja, ljetne škole i slična putovanja.

Podnosioci prijave na javni poziv obavezni su dostaviti dokaz da je aktivnost planirana godišnjim planom i programom rada, a ukoliko se sredstva traže za finansiranje ekskurzija. Ukoliko se radi o udruženju studenata potrebno je dostaviti Rješenje o registraciji kao i motivaciono pismo za učešće u aktivnostima (ljetna škola, takmičenje, studijska putovanja i slična putovanja/skupovi).

Zahtjev sa dokumentacijom se podnosi Službi za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti – Odsjek za društvene djelatnosti, putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo, Mis Irbina 1.

Zahtjev treba podnijeti najmanje 30 dana prije početka aktivnosti za koju se traži finansiranje, a može se aplicirati samo jednom u toku kalendarske godine.

Tekst javnog poziva, kao i potrebni obrasci dostupni su na općinskoj web stranici: http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-konkursi-i-oglasi

Za sve dodatne informacije zainteresirani mogu pozvati broj telefona 033/562-474.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo