°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

12.02.2020 / 13:22 Crna hronika - GP BiH

Zaplijenjene cigarete vrijedne oko 20.000 KM

Zaplijenjene cigarete vrijedne oko 20.000 KM
Foto: Fena / Vijesti.ba
Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje u srijedu su u graničnom pojasu na području Bileće priveli dvojicu državljana Bosne i Hercegovine M. V. (1985.) i L. V. (1986.) nakon što su spriječeni u nezakonitom prometu 4.000 kutija cigareta.

Zatečeni su prilikom premještanja cigareta iz putničkog motornog vozila "Peugeot" u teretno motorno vozilo "Daf" bh. nacionalnih oznaka. Jedan dio, točnije 2.500 kutija cigareta "Monte" bio je s akciznim markicama Crne Gore, dok preostalih 1.500 kutija cigareta "Sunny" nije imalo akcizne markice, priopćeno je iz Granične policije BiH.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojima su se nalazile cigarete.

Tržišna vrijednost navedenih cigareta, koje su privremeno oduzete, procjenjuje se na oko 20.000 maraka, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda", protiv M. V. i L. V. bit će dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH.

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša istoga dana spriječili su nezakonit promet stotinu kilograma rezanog duhana na području Velike Kladuše.

U vezu s ovim kaznenim djelom dovode se M. S. (1993.) i Ž. T. (1989.), državljani BiH i protiv njih će bit dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da su također počinili kazneno djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda", stoji u priopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo