9°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

11.02.2020 / 17:07 BiH - Ambasadorica u Češkoj

Mlinarević finansijski podržala MC Srebrenica - Potočari

Mlinarević finansijski podržala MC Srebrenica - Potočari
Foto: Vijesti.ba

Ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević odlučila je finansijski pomoći rad Memorijalnog centra (MC) Srebrenica-Potočari.

"Od svoje buduće plaće odlučila sam da se trajnim nalogom sredstva s iste, svakog mjeseca do kraja mog mandata, skidaju za tri meni neizmjerno važne ustanove/udruženja i oboljelu djecu. Prva od njih - MC Srebrenica", obznanila je Mlinarević na svom Facebook profilu.

Ovlastila je banku da počev od danas, 11. februara 2020. godine, jednom mjesečno, do opoziva sa njenog računa vrši redovan prenos sredstava u iznosu od 100 KM na račun korisnika trajnog naloga, odnosno Ministarstva finansija i trezora, odakle će ta sredstva dalje biti proslijeđena MC Srebrenica-Potočari.

"Obavijest je otvorena iz razloga jer se obraćam građanima moje zemlje koji plaćaju moj rad u inozemstvu. Moj rad prema istima bit će transparentan i otvoren od prvog dana, kako sam i najavila. Ovo ne smatram ličnim dobrim djelom, nego novcem građana moje zemlje i aktom poticaja za druge. Disclaimer je ovdje za one što između ušiju baštine samo pustu livadu, naravno", napisala je Mlinarević.

Za sada nije poznato koje će još dvije ustanove/udruženja, osim MC Srebrenica-Potočari, ova književnica finansijski pomagati.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo