28°C
Mostar 31°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 31°C
Bihać 31°C
Powered by Dark Sky

11.02.2020 / 09:53 BiH - Tužilaštvo TK

Poziv Jukić i VSTV-u da objasne razloge posjete

Poziv Jukić i VSTV-u da objasne razloge posjete
Ružica Jukić / Vijesti.ba
"Dopredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Ružica Jukić nenajavljeno je jučer posjetila Kantononalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona. Naime, ova iznenadna posjeta nije najavljena rukovodstvu i tužiocima ovog Tužilaštva, ni od same dopredsjednice ...

... ni od VSTV-a BiH", saopćeno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

U saopćenju za medije, iz Kantonalnog tužilaštva TK navode da je Jukić posjetila "isključivo novoizabranog zamjenika glavnog tužioca".

"Posjeta je upriličena isključivo novoizabranom zamjeniku glavnog tužioca u ovom Tužilaštvu Jezdimiru Spasojeviću, koji o najavi, razlozima posjete, sadržaju razgovora ili aktivnostima koje će biti provedene nakon ovog sastanka nije izvijestio Ured glavnog tužioca.

Podsjećamo, u posljednjih 6 i pol godina ovo je prva posjeta dopredsjednice Jukić ovom Tužilaštvu, a u istom periodu nije najavljena niti upriličena posjeta bilo kojeg od ostalih 14 članova VSTV-a BiH", navedeno je u saopćenju.

Kako navode, ovim putem pozivaju dopredsjednicu VSTV-a da obavijesti Tužilaštvo i javnost o razlozima posjete.

"Stoga, pozivamo VSTV BiH i dopredsjednicu Jukić da obavijeste ovo Tužilaštvo i javnost o razlozima posjete, sadržaju razgovora koji je vođen i aktivnostima koje će biti preduzimane u narednom periodu.

Ovo je svakako izniman i jedinstven slučaj da se posjeta visokopozicioniranog predstavnika jedne državne institucije, u ovom slučaju dopredsjednice VSTV-a, ne najavi rukovodstvu Tužilaštva na bilo koji način.

Da je posjeta bila najavljena, vjerujemo da bi i domaćinski odnos bio na daleko višem nivou i da bi tužioce ovog Tužilaštva ovakva posjeta svakako izuzetno radovala", zaključuju u saopćenju iz KT TK.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo