1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

10.02.2020 / 15:13 BiH - Predsjedavajući VM

Tegeltija uputio poziv mađarskom premijeru Orbanu

Tegeltija uputio poziv mađarskom premijeru Orbanu
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, a sagovornici su razmijenili mišljenje i o mogućnostima za prevazilaženje zastoja u procesu evropskih integracija u BiH.

Tegeltija je upoznao ambasadora Pošu sa prioritetima u radu novoformiranog Vijeća ministara, te naglasio da će Vijeće ministara, uprkos kašnjenju u procesu formiranja vlasti i izazovima sa kojima se susreće, predano raditi na rješavanju pitanja važnih za život svih građana u BiH.


U razgovoru sa ambasadorom Mađarske u Bosni i Hercegovini, predsjedavajući Vijeća ministara istakao je da BiH i Mađarska imaju političke odnose bez otvorenih pitanja i dobru bilateralnu saradnju, te izrazio opredjeljenje za intenziviranje odnosa sa Mađarskom u oblastima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama, a predsjedavajući Tegeltija uputio je poziv mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da što skorije posjeti BiH.


(Vijesti.ba )

Izdvajamo