°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

10.02.2020 / 13:50 Politika - SPRS

Marić ponovo uz Đokića, Dorić uz Selaka

Marić ponovo uz Đokića, Dorić uz Selaka
Risto Marić / Vijesti.ba
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Risto Marić od danas više nije član Nezavisnog poslaničkog kluba Socijalističke partije, koji je nedavno formiralo pet parlamentaraca tražeći ostavku predsjednika Socijalističe partije Petra Đokića.

Marić u dopisu dostavljenom entitetskom parlamentu navodi da svoje političko djelovanje nastavlja u okviru Socijalističke partije i te poslaničke grupe u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Krajem januara pet poslanika, Goran Selak, Maksim Skoko, Andrea Dorić, Risto Marić i Savo Vulić, formiralo je Nezavisni klub poslanika SP-a u Narodnoj skupštini te zatražilo od premijera Radovana Viškovića da smijeni Đokića s funkcije ministra energetike i rudarstva.

Đokić je na to uzvratio isključenjem iz partije Gorana Selaka, Maksima Skoka i Milenka Savanovića.

Poslanica Andrea Dorić, koja je dio Nezavisnog poslaničkog kluba SP-a i dalje traži od Đokića da se povuče i da ostavke na sve funkcije, tvrdeći u pisanoj izjavi da on „nastavlja da narušava ugled SP“.

Đokić, kako je ustvrdila, „lično vrši pritisak i pokušava da kupi narodne poslanike, obmanjuje članstvo i trudi se svim silama da nanese što više štete partiji“.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo