9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 7°C

07.02.2020 / 13:19 Regija - Evropski zvaničnik

Varhelyi u Podgorici pozvao na dijalog i najavio susret s Amfilohijem

Varhelyi u Podgorici pozvao na dijalog i najavio susret s Amfilohijem
Foto: RTCG - Vijesti.ba

Europski povjerenik za susjednu politiku i proširenje Oliver Varhelyi poručio je u petak u Podgorici da ohrabruje sve strane na dijalog i pronalaženje rješenja u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, te najavio da će se sastati s mitropolitom Amfilohijem.

 Varhelyi je kazao da nije na Europskoj komisiji da govori o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, već da Crna Gora treba osmisliti rješenje o primjeni tog zakona, a koje bi bilo prihvatljivo svima u državi.

 "Svijet promatra Crnu Goru, ovo je važno pitanje za sve vas. Ohrabrujem vas na dijalog i pronalaženje rješenja koje bi bilo prihvatljivo svima", priopćio je on na zajedničkoj konferenciji za medije s crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

 Dodao je da će se danas sastati s mitorpolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem.

 Varhelyi je pozvao crnogorsku oporbu da sudjeluje na (parlamentarnim) izborima koji će biti održani ove godine.

 "Crna Gora ne može biti uspješna ako svi ne radimo na tome. Oporba mora raditi na postizanju uspjeha i želio bih da je zamolim za suradnju sa strankama koje su na vlasti. Obraćam se oporbi s ciljem da bi sudjelovala na izborima. Bez obzira tko bude vladajuća većina, reforme će biti isporučivane", istaknuo je europski povjerenik, prenosi Tanjug.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo