4°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

07.02.2020 / 11:57 Ostali sportovi - Upriličen prijem

Premijer ZDK za uspješne rezultate nagradio Elvedinu Muzaferiju s 2.500 KM

Premijer ZDK za uspješne rezultate nagradio Elvedinu Muzaferiju s 2.500 KM
Foto: FENA - Vijesti.ba

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić upriličio je danas prijem za najbolju bh. skijašicu, olimpijku Elvedinu Muzaferiju iz Visokog i članicu zeničkog Ski kluba ZE-2010.

Muzaferija je ove sezone osvojila svoje prve bodove u Svjetskom kupu, osvajanjem 29. mjesto u kombinaciji u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu, a što je i historijski uspjeh za bh. žensko skijanje, a jučer je osvojila i prve bodove u Europa kupu u spustu, u kojem je zauzela 24. mjesto u italijanskoj Pili.

- Ovi su bodovi veliki podstrek za mene, ali i za državu i sve mlade takmičare da se trude, da se bave skijanjem i da znaju da se može postići rezultat - kazala je Muzaferija, koja je na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara 2018. godine u Pjongčangu (Južna Koreja) nosila bh. zastavu, a što joj je, kazala je, bila velika čast i odgovornost.   

Premijer Ganić istakao je da su u Vladi ZDK ponosni što ova skijašica dolazi iz ZDK-a, ali i što u kontinuitetu pružaju podršku uspješnim sportistima što će i nastaviti.

- Radi se o stipendijama koje se dodjeljuju najboljim sportistima u ZDK, ali i podršci premijera ZDK za ostvareni rezultat. Elvedina je imala mjesečnu stipendiju od oko 200 KM, a, cijeneći da su rezultati postali profesionalniji, taj će se iznos sigurno povećati u ovoj godini - najavio je Ganić.

Direktna nagrada premijera za novoostvareni rezultat iznosi 2.500 KM pa će, u ukupnoj sumi na godišnjem nivou, kako je najavio premijer Ganić, Muzaferija u 2020. godini dobiti više od 5.000 KM direktne podrške Vlade ZDK.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo