°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

05.02.2020 / 17:13 Svijet - Aerodrom Sabiha Gokcen

Istanbul: Avion promašio pistu i raspao se, poginula jedna osoba

U izlijetanju putničkog aviona prilikom slijetanja na međunarodni aerodrom Sabiha Gokcen u Istanbulu, u srijedu, poginula je jedna osoba, dok ih je 157 povrijeđeno, potvrdio je turski ministar zdravstva Fahrettin Koca.

“Avion Pegasus Airlinesa dolazio je iz provincije Izmir na aerodrom u Istanbulu, kada se srušio tokom slijetanja. Prema informacijama koje imamo do udaranja u tlo aviona došlo je zbog teškog slijetanja“, izjavio je turski ministar transporta i infrastrukture Mehmet Cahit Turhan, koji je istakao da među 171 putnikom i šest članova posade, koji su bili na letu, nema žrtava.

Ubrzo nakon izlijetanja aviona s piste na mjesto događaja su stigli vatrogasni i medicinski timovi. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji je izbio u avionu.

Ministar Turhan je kazao i da su neki od putnika uspjeli samostalno napustiti letjelicu, dok su ostalima pomogli spasilački timovi.

Istakao je i da su zbog nesreće svi avioni koji su trebali sletjeti na aerodrom Sabiha Gokcen preusmjereni se na novoizgrađeni aerodrom Istanbul.

Tužilaštvo u glavnom gradu Ankari otvorilo je istragu o incidentu, a aerodrom Sabiha Gokcen privremeno je zatvoren za vazdušni saobraćaj.





(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo