23°C
Mostar 27°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

05.02.2020 / 13:58 BiH - Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Komšić: S velikom tugom sam primio vijest o smrti Tintorea

Komšić: S velikom tugom sam primio vijest o smrti Tintorea

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je telegram saučešća Ambasadi Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini povodom smrti Juana Marie Tintorea, počasnog građanina grada Sarajeva i počasnog predsjednika Kraljevskog teniskog kluba Real Club de Tennis Barcelona 1899.

"S velikom tugom sam primio vijest o smrti gospodina Juana Marie Tintorea. Gospodin Tintore bio je veliki prijatelj Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Imao sam priliku s njim razgovarati prošle godine i zahvaliti mu se za sve što su učinili on, i Kraljevina Španija, tokom ratnog i postratnog perioda u našoj zemlji. Svojim zalaganjem i velikom ljubavi prema našem gradu gospodin Tintore doprinio je razvoju teniskog sporta u Sarajevu i pomagao u opremanju mladih tenisera. Zahvaljujući njemu, Sarajevo je jedini grad u regionu kojem je Evropska teniska asocijacija dodijelila prvu kategoriju teniskog turnira", naveo je Komšić.

Zbog njegovih djela i jedinstvenosti zauvijek ćemo ga pamtiti, a njegov odlazak veliki je gubitak za sve nas. Upućujem iskrene izraze saučešća njegovoj porodici i prijateljima, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, naveo je Komšić.

"Mi u Bosni i Hercegovini uvijek ćemo biti zahvalni gospodinu Tintoreu na njegovom dugogodišnjem angažmanu i velikom prijateljstvu prema Bosni i Hercegovini", stoji u telegram saučešća koji je Ambasadi Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini uputio Komšić povodom smrti Juana Marie Tintorea, počasnog građanina grada Sarajeva i počasnog predsjednika Kraljevskog teniskog kluba Real Club de Tennis Barcelona 1899.(Vijesti.ba)

Izdvajamo