18°C
Mostar 24°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 20°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

05.02.2020 / 10:32 Politika - Predsjednik SDS-a

Šarović: Ne odustajemo od sjednice NSRS

Šarović: Ne odustajemo od sjednice NSRS
Mirko Šarović / Vijesti.ba
Ne odustajemo od zakazaivanja sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) oko utvrđivanja odgovornosti za aktiviranje MAP-a i NATO puta BiH – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

- Iskoristi ćemo sve mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju, kada nema spremnosti aktuelne vlasti da se suoči s posljedicama učinjenog – kazao je Šarović.

On je još jednom ponovio da je očito da vladajuća većina ne žele da se ovo pitanje izvede na čistac i jasno predstavi javnosti, saopćeno je iz SDS-a.

- Zbog toga ćemo iskoristiti sve zakonske mogućnosti i predati potrebne potpise građana. Na toj sjednici građani će jasno vidjeti da je prethodna sjednica posvećena Programu reformi bila najobičnija farsa – istakao je Šarović.

- Ovo nije izdaja nego veleizdaja jer je jedan čovjek potpisao dokument koji vodi i BiH i Republiku Srpsku u NATO, a da nikog drugog nije pitao. Nisu pitani građani, nije odlučivala NSRS, nije o tome odlučivao niko iz RS, a radi se o pitanju od sudbinskog značaja - dodao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo