2°C
Mostar 7°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 2°C

03.02.2020 / 21:55 Regija - Direktor policije

Specijalci na sjeveru Crne Gore zbog očuvanja bezbjednosti

Specijalci na sjeveru Crne Gore zbog očuvanja bezbjednosti
Foto: Tanjug / Vijesti.ba
Direktor crnogorske Uprave policije Veselin Veljović izjavio je danas da su specijalne jedinice policije raspoređene u pojedinim gradovima na sjeveru na osnovu bezbjednosnih procjena u pravcu smanjenja tenzija, praćenja bezbjednosne situacije i bezbjednosno interesantnih osoba.

On je u razgovoru sa predsjednikom opštine Berane Dragoslavom Šćekićem kazao i da nisu formirani rezervni sastavi policije i da će u slučaju da to bude neophodno o tome biti obaviješten.

U Beranama se četvrtkom i nedjeljom održavaju litije koje organizuje Srpska pravoslavna crkva u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i na kojima učestvuje veliki broj građana.

Na vlasti u Beranama je koalicija koju predvodi Socijalistička narodna partija, koja je opozicija na državnom nivou. Prije nedjelju dana policija je odlučila da dio specijalnog policijskog tima bude raspoređen u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima.

"Šćekić je posebno podvukao činjenicu da litije koje se održavaju u Beranama protiču u miru i slozi, da mir nema cijenu i da svi zajedno moramo dati puni doprinos kako bi se građani osjećali sigurno i bezbijedno. Direktor Uprave policije saglasan je da mir nema cjenu i da je odgovornost na svim građanima, a posebno nosiocima najodgovornijih funkcija u opštini i državi", navodi se u saopštenju.

Tokom susreta Šćekića i Veljovića, kako je rečeno, iskazan je zajednički stav o neophodnosti saradnje kada je reč o održavanju mira na teritoriji ove opštine, kao i čitave Crne Gore, prenosi Beta.

Veljović je ranije danas posjetio Centar bezbjednosti u Beranama i saopštio da masovnost okupljanja i pritisci različite vrste neće policiju spriječiti u namjeri očuvanja mira i bezbjednosti svih građana uz upotrebu svih raspoloživih sredstava i kapaciteta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo