13°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

02.02.2020 / 10:11 Regija - Sergej Trifunović

Vučiću, ušao sam u politiku da bih te poslao na đubrište istorije

Vučiću, ušao sam u politiku da bih te poslao na đubrište istorije
Sergej Trifunović / Vijesti.ba
Predsjednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je danas da u politiku nije ušao da bi se „igrao“ sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, već da bi ga poslao na „đubrište istorije“.

„Izvini, mili (Vučiću), što te vraćamo u period života iz kojeg vučeš najveće traume, ali opet ćeš morati, dijete moje, da se igraš sam. To je tužno. Idi kući i izvuci svoje krpene lutke, ali  ovog puta bez nas u teatru apsurda u koji želiš da nas smjestiš“, kazao je Trifunović.

Rekao je da bojkot izbora ne predstavlja povlačenje i dodao da će opozicija „tek cijepati cipele“ kako bi pokazala narodu da ne treba da pristane na poniženje „jer dostojanstvo i sloboda nemaju cijenu“.

Naveo je da je „zahvalan na ponudama“ koje je navodno dobio od vlasti i dodao da Vučić treba „da shvati da neće da se igra ni za cenzus, ni za 500.000 eura, niti da bude Dačić na mjestu Dačića“.

„Zašto ne učestvujemo u tvojim predstavama? Nalazimo se u zgradi starog Doma sindkata, danas su sindikati uništeni, radnici poniženi i obestrpavljeni. Preko puta je Dom omladine, a vi omladinu tjerate iz zemlje i mrzite djecu“, dodao je on.

Trifunović je svoj stav obrazlažio time da državu vode „seljačine i korumpirane pijavice“.

„Nećemo da se igramo zato što se opljačkali sve, ali vam dostojanstvo ne damo. Integritet nema cijenu, slobodni smo građani. Aco, sloboda nema cijenu. Ne pristajemo da mislimo da su čemer, nesreća i siromaštvo naša sudbina“, kazao je Trufunović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo