17°C
Mostar 24°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

01.02.2020 / 17:27 Politika - Goran Broćeta

Nakon opoziva načelnice: SNSD neće prepustiti pozicije u Drvaru

Nakon opoziva načelnice: SNSD neće prepustiti pozicije u Drvaru
Goran Broćeta / Vijesti.ba
Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Drvar Goran Broćeta poručio je nakon što je Opštinsko vijeće danas izglasalo opoziv načelnika opštine Dušice Runić da SNSD konstantno vodi brigu o Srbima u Federaciji BiH (FBiH) i da neće tako lako interesnim grupicama prepustiti najodgovornije pozicije.

"Načelnicu Drvara je izabrao narod i samo narod može dati sud o njenom radu, a narod vidi i zna ko jedino ima kapacitet da mu pomogne", napomenuo je Broćeta.

Broćeta je naveo da "pet stranaka koje čine skupštinsku većinu (PDP, Srpska napredna stranka, DNS, Socijalistička partija i HDZ 1990.) povezuje samo želja da se domognu sredstava koja stižu u Drvar i da razbiju srpski korpus, čime bi vratili dug pojedinim hrvatskim i bošnjačkim finansijerima".

"SNSD ostaje najjača stranka koja na naredne izbore ide na samostalnu većinu. Od stranaka koje čine većinu, ostale su samo ruke u Opštinskom vijeću Drvar, jer su se sve skoro raspale", istakao je Broćeta.

Prema njegovim riječima, "svako normalan vidi šta je na sceni, a narod će svoje reći kada god bude trebalo da glasa".

"SNSD neće tako lako prepustiti najodgovornije pozicije interesnim grupicama koje su samo mrtvo slovo na papiru", rekao je Broćeta.

On je pojasnio da te interesne grupice potpomažu razni lobiji koji žele da razbiju jedinstvo, tačnije da Srbe prepuste da tiho nestanu u FBiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo