17°C
Mostar 24°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

01.02.2020 / 17:23 Politika - Predsjednik GO SBB-a

Kljako: SDA i HDZ sami nemaju kapacitet za dogovor o Mostaru

Kljako: SDA i HDZ sami nemaju kapacitet za dogovor o Mostaru
Anel Kljako / Vijesti.ba
Predsjednik Federacije BiH i visoki funkcioner HDZ-a Marinko Čavara u razgovoru za “Dnevni avaz“ otkrio je kako su u završnoj fazi pregovori HDZ-a i SDA kada je u pitanju grad Mostar.

- Pri kraju smo priče kako osigurati provođenje lokalnih izbora ove godine u Mostaru, razgovori su u poodmakloj fazi. Pitanje je samo što SDA prvenstveno želi razgovarati o promjeni Statuta grada, a oko pravila za izbore u Mostaru stavovi su uglavnom usuglašeni - zaključio je Čavara.

Za komentar na ove tvrdnje upitali smo predsjednika Gradskog odbora SBB-a Mostar Anela Kljaku.

- Raduje me, ukoliko je to istina, jer onda nas očekuju izbori u Mostaru, a i deblokada vlasti u FBiH. Smatram da još uvijek SDA i HDZ-a imaju dijametralno suprotne stavove i da bez medijacije predsjednika Radončića, neće uspjeti dogovoriti ništa, iako u medije iznose dosta kontradiktorne stavove, i optimizam. Ranije se pokazalo da bez prisustva SBB- a, oni nemaju kapacitet za kompromis, rekao nam je Kljako.

Na naše pitanje, on je odgovorio da SBB ne participira u trenutnoj fazi pregovora.

- Ali vjerujemo da SDA neće pristati na bilo kakvo rješenje bez usuglašavanja sa SBB-om i zbog te činjenice smo mirni, kaže Kljako.

Podsjetimo, i predsjednik SDA Bakir Izetbegović u nedavnoj izjavi za FTV je poručio kako finalnog dogovora neće biti bez SBB-a i DF-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo