2°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

30.01.2020 / 17:02 BiH - Ministar sigurnosti BiH

Radončić: Veoma važna strategija

Radončić: Veoma važna strategija
Foto: Vijesti.ba

Vijeće ministara je na današnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, usvojilo Strategiju integriranog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini za period 2019.–2023. godina i Akcioni plan za njeno provođenje.

Povodom toga na Instagramu se oglasio Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost, čiju izjavu prenosimo u cijelosti:


 
 
 
View this post on Instagram

VEOMA VAŽNA STRATEGIJA Sa zadovoljstvom želim istaći da je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, Vijeće ministara jednoglasno usvojilo novu Strategiju integriranog upravljanja granicom. To predstavlja okvir za još intenzivniju borbu protiv svih vidova prekograničnog kriminala, posebno ilegalne trgovine oružjem i vojnom opremom. Siguran sam da će to obradovati i naše međunarodne partnere u oblasti sigurnosti, jer Strategija ima mnogo više dimenzija. Ona će doprinijeti boljoj koordinaciji i saradnji među svim relevantnim službama i agencijama koje su uključene u nadzor i kontrolu granice. A, novo Vijeće ministara je usvajanjem čak 40-ak veoma važnih tačaka iz drugih ministarstava pokazalo zaista ohrabrujući dinamizam i efikasnost.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on Jan 30, 2020 at 7:26am PST

- Sa zadovoljstvom želim istaći da je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, Vijeće ministara jednoglasno usvojilo novu Strategiju integriranog upravljanja granicom. To predstavlja okvir za još intenzivniju borbu protiv svih vidova prekograničnog kriminala, posebno ilegalne trgovine oružjem i vojnom opremom. Siguran sam da će to obradovati i naše međunarodne partnere u oblasti sigurnosti, jer Strategija ima mnogo više dimenzija. Ona će doprinijeti boljoj koordinaciji i saradnji među svim relevantnim službama i agencijama koje su uključene u nadzor i kontrolu granice. A novo Vijeće ministara je usvajanjem čak 40-ak veoma važnih tačaka iz drugih ministarstava pokazalo zaista ohrabrujući dinamizam i efikasnost - naveo je Radončić.

 



(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo