-4°C
Mostar 0°C
Tuzla 0°C
Banja Luka -1°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

29.01.2020 / 20:00 BiH - Raste podrška

Mehmedović se pridružio akciji: 100 KM za MC Potočari

Mehmedović se pridružio akciji: 100 KM za MC Potočari
Šemsudin Mehmedović / Vijesti.ba
Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović odlučio je od zastupničke plate svaki mjesec izdvojiti 100 KM za Memorijalni centar Srebrenica-Potočari.

Mehmedović je dao Izjavu Ministarstvu finansija i trezora BiH u kojoj im daje nalog da za svaki tekući mjesec u kategoriji trajne administartivne zabrane izvrši obustavu u iznosu od 100 KM, te da ta sredstva budu uplaćena na račun Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

Podsjećamo, Memorijalni centar Srebrenica-Potočari predstavio je nedavno javnosti program "Zastupnici/e za Memorijalni centar", u okviru kojeg planira značajnije uključivanje izabranih predstavnika u državnim, entitetskim i kantonalnim zakonodavnim tijelima u aktivnosti ove institucije.

Parlamentarci koji se uključe u ovaj program, podržavat će Memorijalni centar Srebrenica-Potočari izdvajanjem redovne simbolične mjesečne donacije od 100 KM od svoje naknade za rad (paušala), a ova sredstva će biti iskorištena za namjensku podršku aktivnostima posebnih programskih aktivnosti rada sa domaćim i međunarodnim partnerima, te uključivanja mladih na istraživanju genocida u Srebrenici.

Zastupnik Mehmedović je odmah tada za Vijesti.ba potvrdio kako će se uključiti u ovu akciju i podržati rad Memorijalnog centra.(Vijesti.ba)

Izdvajamo