16°C
Mostar 19°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

29.01.2020 / 17:38 BiH - Ministarstvo civilnih poslova BiH

Gudeljević razgovarala s veleposlanicima Indije i Saudijske Arabije

Gudeljević razgovarala s veleposlanicima Indije i Saudijske Arabije
Foto: FENA
Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je u Sarajevu sa veleposlanikom Republike Indije za BiH Kumarom Tuhinom o načinima za uspostavu bolje suradnje dvije zemlje, prije svega u području naobrazbe.

Veleposlanik Tuhin, koji pokriva područje Mađarske i Bosne i Hercegovine, rekao je da je njegova zemlja zainteresirana za suradnju u područjima naobrazbe i obuke, posebice imajući u vidu da je Indija lider u programima usavršavanja državnih službenika, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Njegova zemlja, smatra Tuhin, izuzetne rezultate ostvaruje i u područjima informacijskih tehnologija, pa postoji interes za otvaranje indijskih centara izvrsnosti u BiH s ciljem prenošenja znanja na naše IT stručnjake. Veleposlanik Republike Indije založio se za suradnju u kulturi i tradicijskoj medicini.

Naobrazba, zdravstvo i kultura su područja o kojima je razgovarano prilikom susreta ministrice Ankice Gudeljević i veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominaha.

Konstatirano je da su u tijeku određene aktivnosti za zaključivanje sporazuma o suradnji dvije zemlje u području naobrazbe i mladih, znanosti i kulture, rada i zapošljavanja i sporta. Veleposlanik Mominah iskazao je interes svoje zemlje za uspostavu bolje suradnje u tim područjima kroz finalizaciju ovih dokumenata.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo