8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

28.01.2020 / 15:55 Politika - Klub SDA

Da se neznalice iz opozicije pitaju - KCUS bi ponovo grcao u dugovima

Da se neznalice iz opozicije pitaju - KCUS bi ponovo grcao u dugovima
Foto: Fena / Vijesti.ba
Klub zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH saopćio je da osuđuje "pokušaje dijela opozicionih zastupnika da skupljaju političke poene napadajući menadžment Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu".

- Potpuno je neozbiljno da zastupnici SDP-a i Naše stranke pokušavaju kritikovati KCUS, a istovremeno priznaju – kako sami kažu – “šokantan rast profita na KCUS-u”. Nekada su na KCUS-u rasli dugovi, a sada raste profit. Da se kakvim nesretnim slučajem, na KCUS-u i dalje pitaju arogantne neznalice iz opozicije  - ova zdravstvena ustanova bi grcala u dugovima - istakli su iz Kluba SDA.

Smatraju da je neupitna činjenica da je "KCUS u proteklom periodu ostvario značajne iskorake, kada je u pitanju poslovanje", te ih žalosti da se "isključivo zbog političkih motiva stalno napada na ustanovu koja funkcioniše uspješno i u korist svojih korisnika - pacijenata".

- Što se tiče njihovih izjava o tome da se neko "igra procedurama" u kontekstu sjednice o zdravstvu, poruka im je samo da se niko neće igrati Parlamentom, a procedure se moraju poštovati. Nikome neće biti dopušteno da Parlament koristi kao stranačku tribinu - saopćio je poslanički Klub SDA.  

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo