19°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 22°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

28.01.2020 / 12:25 BiH - Sastanak u Briselu

Zvizdić: Ispunjavanje reformi poboljšat će život građana

Zvizdić: Ispunjavanje reformi poboljšat će život građana

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH)  Dragan Čović i predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH  Denis Zvizdić održali su danas u Briselu sastanak sa stalnim izvjestiteljem Europskog parlamenta za....

... Bosnu i Hercegovinu, zastupnikom Portugala u Europskom parlamentu, Paulom Rangelom. 

Teme sastanka obuhvatile su izmjene Izbornog zakona, izbore u Gradu Mostaru, budućnost demokracije u BiH i dobijanje kandidatskog statusa za našu državu. 

Čović je prigodom susreta naglasio da je Izborni zakon u finalnoj fazi dogovora, te da će izmjene Izbornog zakona osigurati zakonsku jednakost konstitutivnih naroda u političkom predstavljanju na svim razinama vlasti. Također, vezano za napredak u integracijama u Europsku uniju (EU), kazao je da BiH ne bi trebala biti u sjeni Sjeverne Makedonije, niti Albanije, kao i da BiH svoj europski put ne bi trebala vezati uz bilo koju zemlju.

Zvizdić potvrdio je nedvojbenu opredijeljenost žitelja za europsku BiH. Ispunjavanje reformi i preuzetih obveza rezultirat će pozitivnim socio-ekonomskim razvojem, poboljšanjem života građana i uspostavom suvremenih europskih mehanizama u BiH, rekao je.

Izvjestitelj Rangel istaknuo je zadovoljstvo sastankom, naglašavajući važnost aktivne i kontinuirane suradnje predstavnika BiH i EU, kao i europsku perspektivu. Potvrdio je stajalište kako Bosna i Hercegovina ima svoj zasebni put prema Europi, te se ne bi trebala opterećivati problemima drugih kandidata ili potencijalnih zemalja kandidata. 

Na kraju sastanka dužnosnici su izrazili očekivanja za daljnjom pozitivnom suradnjom i prioritetnim djelovanjem na području Bosne i Hercegovine, s ciljem što skorijeg stjecanja kandidatskog statusa i razvoja BiH.(Vijesti.ba)

Izdvajamo