°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

27.01.2020 / 10:36 Politika - Poslanik u NSRS

Selak: Raste podrška poslanicima, isključenja su nelegalna

Selak: Raste podrška poslanicima, isključenja su nelegalna
Foto: Vijesti.ba

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Selak tvrdi da je nelegalno njegovo isključenje iz Socijalističke partije (SP), te da je član te stranke sve dok na žalbu ne odgovori statutarna komisija.

On je u pisanoj izjavi istakao da je jučerašnja sjednica Glavnog odbora SP-a sazvana nelegalno.

-Nije čak usvojen ni dnevni red na sjednici Izvršnog odbora. Samo 15 ruku je dignuto za isključenje i to dovoljno govori - naveo je Selak.

Pozvao je na jedinstvo u partiji i na, kako je istakao, sprečavanje samovolje jednog čovjeka, koji zbog ličnih interesa pokušava da je pocijepa.

Tvrdi da se predsjednik SP-a Petar Đokić u, kako je naveo, strahu "poslužio obmanama i falsifikatima, ali to je uvijek kratkog daha".

-Vrlo brzo ćemo vidjeti stvarnu sliku. Nas pet poslanika smo jedinstveni i složni da nastavimo započeto, a uskoro će nam se pridružiti i šesti. Naši članovi, među kojima su i osnivači SP-a, nisu nam dali da odustanemo. Mnogo ljudi vjeruje u ovo što radimo i svaki pravi socijalista je protiv privatizacije partije i okretanja leđa bazi i građanima - ustvrdio je Selak, koji je isključen iz stranke zajedno sa šefom Kluba poslanika SP-a u Narodnoj skupštini Maksimom Skokom i predsjednikom SP-a za regiju Krajina Milenkom Savanovićem, jer su prethodno tražili Đokićevu ostavku.

Njihova isključenja jučer je potvrdio Glavni odbor stranke.




(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo