10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

25.01.2020 / 18:49 BiH - Generalnoa skupština Global Public Network

Spahić: Globalna diplomatija ključ za ostvarivanje ljudskih prava

Spahić: Globalna diplomatija ključ za ostvarivanje ljudskih prava
Foto: IPC - Vijesti.ba

Međunarodni centar za mir (IPC) iz Sarajeva na Generalnoj skupštini Global Public Network (GPN) održanoj u Dohi primljen je za člana te međunarodne asocijacije.

Predsjednik GPN-a Khalid bin Ibrahim Al-Sulaiti potpisao je s predsjednikom IPC-a Ibrahimom Spahićem Memorandum o razumijevanju na ceremoniji zatvaranja skupštine.

Spahić se susreo s predstavnicima zemalja članica koje su učestvovale u radu Generalne skupštine i dogovorio bilateralnu i multilaterarnu saradnju u oblasti kulture i umjetnosti.

Na skupu je prezentirao program Međunarodnog festivala "Sarajevska zima" te projekat izgradnje koncertne dvorane na Marijin dvoru, a govorio je i o projektu "Mapiranje tačaka mira u svijetu" te projektu za osnivanje Muzeja mira i ljudskih prava u Sarajevu.

Spahić je obišao Nacionalni muzej i Nacionalnu biblioteku te se upoznao s radom američkih univerziteta u Dohi - George Washington University i North West University, saopćeno je iz IPC-a.

Spahić je pozvao predsjednika GPN-a Khalid bin Ibrahim Al-Sulaiti i predstavnike Fondacije Koreje da posjete Sarajevo, a pozivi su prihvaćeni sa željom da se zajednički doprinese međusobnoj saradnji i misiji globalne javne diplomatije.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo