13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

25.01.2020 / 18:42 BiH - Radna posjeta

Ministar Košarac u Trebinju sa hercegovačkim vinarima

Ministar Košarac u Trebinju sa hercegovačkim vinarima

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti Hercegovini.

U okviru posjete su planirane brojne aktivnosti, s fokusom na razgovor sa predstavnicima lokalne samouprave i proizvođačima vina, s obzirom na to da je ovaj region vinski centar BiH.

Tokom posjete Trebinju, ministar Košarac razgovarao je sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem i predstavnicima Gradske uprave o konkretnim turističkim projektima, koje treba realizovati u narednom periodu.

Sagovornici su usaglasili da je neophodno jačati prekograničnu saradnju u oblasti razvoja turizma, turističke infrastrukture i ekologije.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnosti povećanja postojećih kapaciteta graničnih prelaza, kao i o potrebi za većom propusnom moći graničnih prelaza i slobodnoj zoni.

Ministar Košarac posebno je ukazao na važnost predstavljanja lokalnih proizvođača na inostranim tržištima, kao i na jačanje uloge ekonomske diplomatije BiH u tom procesu.

U okviru dvodnevne posjete Hercegovini, ministar Košarac obišao je i regionalne proizvođače vina - vinarije "Andrija'' u Čitluku i ''Vukoje 1982'' u Trebinju.

Hercegovački vinari upoznali su ministra Košarca sa tehnologijom proizvodnje vina, te njihovim autohtonim i višestruko nagrađivanim proizvodima.

Ministar Košarac je u odvojenim posjetama vinarijama "Andrija" i "Vukoje 1982" ukazao na važnost porodične tradicije proizvodnje vina, ali i kontinuirano podizanje kvaliteta kako proizvodnje, tako i unapređenje kadra kako bi domaća vina držala korak sa regionalnim i evropskim proizvođačima, a samim tim bila atraktivna za plasman na trećim tržištima.(Vijesti.ba)

Izdvajamo