8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

25.01.2020 / 12:04 Crna hronika - Naselje Glamoč

Goražde: U požaru smrtno stradala Jovanka Droca

Goražde: U požaru smrtno stradala Jovanka Droca
Foto: Fena / Vijesti.ba
U požaru u porodičnoj kući u goraždanskom naselju Glamoč,  sinoć je smrtno stradala Jovanka Droca (73).

Uprkos brzoj intervenciji pripadnika Profesionlne vatrogasne jedinice (PVJ) Goražde, kuća je u potpunosti izgorjela, a tijelo je pronađeno pored peći na drugom spratu kuće.

Uviđaj su jutros obavili pripadnici sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde.  

- Nakon obavljenog uviđaja i nakon što je mrtvozornik dao svoje mišljenje, došlo se do zaključka da se najvjerovatnije radi o gubitku svijesti unesrećene Jovanke Droca, nakon čega je usljed otvorenog ložišta došlo do pokretanja požara u kojem je izgorila porodična kuća – kazao je kantonalni tužilac Predrag Golubović.

Dodao je da nema indicija da se radi o bilo kakvom krivičnom djelu.

- Tijelo se nalazi u dosta lošem stanju zbog čega porodica nije voljna da se obavi obdukcija što i mi smatramo. Na osnovu svih operativnih saznanja i podataka sa kojima raspolažemo, ne postoje nikakve indicije da je smrt vezana za bilo kakvo krivično djelo, zbog čega se obdukacija i neće izvršiti. Tužilaštvo će sačekati izvještaj Sektora kriminalističke policije o poduzetnim mjerama i radnjama, nakon čega će biti donijeta odluka – kazao je Golubović.

Pomoćnica gradonačelnika za Civilnu zaštitu Samira Drakovac naglasila je da su vatrogasci učinili sve na gašenju požara

- Kada su došli na lice mjesta zatečeno je stanje potpunog plamena.Vjerovatno su gasovi i tinjanje bili apsolutno prisutni, kada se nije mogla obezbjediti dojava na vrijeme. Kada je plamen bio  potpuni, vatrogasci su učinili sve da obuzdaju požar, jer su odmah postojale indicije da postoji osoba ženskog spola koja je u tom domaćinstvu živjela sama. Ovo je izuzetno teška i tragična situacija za nas i izražavamo saučešće porodici kojoj stojimo na raspolaganju – kazala je Drakovac.  

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo