12°C
Mostar 14°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

24.01.2020 / 19:36 Svijet - Detalji ubistva u Njemačkoj

Ubio šest članova svoje porodice pa se predao

Ubio šest članova svoje porodice pa se predao
Foto: Vijesti.ba
Na jugozapadu Njemačke 26-godišnji muškarac je poluautomatskim oružjem ubio roditelje i četiri člana svoje porodice prije nego što je pozvao policiju i sačekao da ga uhapse, saopćile su vlasti u petak.

Muškarac, njemački državljanin koji je imao dozvolu za sportsko streljaštvo, nalazi se u pritvoru i bit će ispitan nakon dolaska njegovog advokata, rekao je šef lokalne policije Reiner Moeller, prenio je Reuters.

- U kući i iza nje pronađeno je šest mrtvih ljudi, tri muškarca u dobi od 36, 65 i 69 godina i tri žene u dobi od 36, 56 i 62 godine - rekao je Moeller dodajući da su dvije ubijene osobe roditelji tog muškarca.

Dvoje drugih je povrijeđeno, od kojih je jedno u kritičnom stanju, a dvoje djece, uzrasta 12 i 14 godina, bili su u opasnosti, ali nemaju fizičkih povreda.

- Još ne znamo motiv, ali pretpostavljamo da je u pitanju porodična svađa, jer su sve osobe u rodu - rekao je. Policija je zatekla muškarca koji čeka nenaoružan ispred kuće, paba u kojem su živjeli i neki od članova porodice.

Incident se dogodio u 12.45 sati po lokalnom vremenu u blizini zgrade u gradu Rot am See, u saveznoj državi Baden-Wuerttemberg. Rot am See nalazi se oko 135 km jugoistočno od Frankfurta.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo