7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

24.01.2020 / 16:22 Svijet - Neobična scena

Palestinskom vojniku spala kapa sa glave, pogledajte Putinovu reakciju

Palestinskom vojniku spala kapa sa glave, pogledajte Putinovu reakciju
Foto: AA
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako je Rusija spremna učestvovati u rješavanju izraelsko-palestinskog pitanja.

Putina je uz najviše počasti u Betlehemu, na jugu okupirane Zapadne obale, dočekao palestinski lider Mahmoud Abbas. Tokom dočekao dogodila se neobična scena kada je jednom vojniku, koji je bio u počasnoj straži, ispala kapa. Ruski predsjednik se sagnuo po kapu i stavio je vojniku, koji je sve vrijeme mirno stojao, na glavu.



Nakon ceremonije dočeka, Putin je ukazao na važnost nastavka međusobnih posjeta i kontakata dviju zemalja.

Podvukao je kako između Palestine i Rusije postoje duboko ukorijenjeni historijski odnosi, te kako njegova zemlja pruža podršku Palestini na brojnim poljima.

"Spremni smo učestvovati u rješavanju izraelsko-palestinskog pitanja, jačanju humanitarne i ekonomske saradnje. Razumijemo vašu zabrinutost zbog mirovnog procesa s Izraelom", rekao je Putin.

Palestinski predsjednik Abbas je izrazio zadovoljstvo zbog posjete ruskog predsjednika Putina, te dodao kako je ovo prilika da razgovaraju o dešavanjima u regiji, kao i o izraelsko-palestinskom mirovnom procesu.


(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo