3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

24.01.2020 / 15:22 Politika - Želi potpredsjednika FBiH

Dodik potvrdio pisanje Vijesti.ba: SDA traži Bratića za Božovića

Dodik potvrdio pisanje Vijesti.ba: SDA traži Bratića za Božovića
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Proširena sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a održava se danas u Banjaluci. Nakon sjednice medijima se obratio Milorad Dodik.

Govorio je o unutarstranačkim stvarima, ali i i razgovorima koje je imao sa SDS-ovcima iz Bijeljine među kojima je i gradonačelnik Mićo Mićić što je izazvalo reakcije iz vrha stranke, odnosno predsjednika SDS-a Mirka Šarovića.

"Nisam ga (Šarovića) vidio neku veče u Laktašima. Razgovarao sam sa predstavnicima Bijeljine o tome, mi to ne krijemo, traži se način kako dogovoriti zajedničko djelovanje u okviru Bijeljine. Nisam vidio Mirka Šarovića, niti mi je potreban niti ću na tu temu razgovarati s njim, ali ću nastaviti razgovarati sa Mićom Mićićem i njegovim saradnicima", kazao je Dodik.

Dodik je rekao je da Socijalistička partija ostaje koalicioni partner SNSD-a, koji se ne miješa u unutrašnja previranja u toj stranci, kao što nije ni u DNS-u.

Kazao je da ne voli što se to dešava u SP-u, gdje jedna grupa poslanika traži smjenu Petra Đokića, koji je neke od njih isključio iz stranke.

Tvrdi da Bošnjaci uslovljavaju imenovanje Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice "vraćanjem“ Senada Bratića na funkciju potpredsjednika Narodne skupštine RS-a, ali da se radi o sasvim drugom nivou vlasti.

Dodik kaže da, ako Bošnjaci hoće da razgovaraju o tome da se vrati Bratić, to je legitimina zahtjev, kao i onaj da SNSD dobije mjesto potpredsjednika Federacije BiH.

Podsjetimo, Vijesti.ba su početkom januara objavile da SDA traži povratak Bratića u Kolegij NSRS za imenovanje Božovića.

- Na taj način se i Bratić može vratiti, ali se to ne može vezati za Vijeće ministara BiH, što je već završena priča - kazao je.

Protiv je povećanja plaća za zaposlene u organima vlasti na nivou BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo