12°C
Mostar 14°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

24.01.2020 / 14:26 BiH - Dragan Lukač

I agencije iz okruženja rade na otkrivanju nalogodavaca ubistva Krunića

I agencije iz okruženja rade na otkrivanju nalogodavaca ubistva Krunića
Dragan Lukač / Vijesti.ba
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač rekao je da policija i dalje radi na otkrivanju svih detalja ubistva banjalučkog privrednika Slaviše Krunića, koji je ubijen u aprilu prošle godine, kako bi otkrili eventualne nalogodavce.

- Osim policije RS u te aktivnosti su uključene i neke druge agencije iz okruženja, s kojima se nadamo da ćemo doći do nekih novih podataka koji mogu baciti više svjetla na taj događaj – rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

Nije mogao da govori o detaljima, te je podsjetio da je počelo suđenje neposrednim izvršiocima.

Lukač je naveo da MUPRS ima dosta kandidata koji mogu da ispune uslove konkursa za novog direktora policije, te se nada će biti izabran najbolji kandidat.

Za sada, kaže, još uvijek nema puno prijavljenih na konkurs za direktora policije, nakon što je Darko Ćulum predložen za direkrora Agenicje za istrage i zaštitu (SIPA).

Lukač je rekao da je u prošloj godini ukupan broj krivičnih djela u RS-u smanjen za tri posto u odnosu na 2018. godinu.

Nakon Proširenog kolegijuma ministra, na kojem je analiziran rad MUP-a u protekloj godini, direktor policije RS Darko Ćulum je rekao da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou.

- Po statističkim podacima smo najbolji u regionu – ustvrdio je.

Ćulum je kazao da je lani policija RS evidentirala oko 4.900 migranata ili oko šest posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Sve više ih je na području Policijske uprave Trebinje, a otkriveno je 29 krivičnih djela krijumčarenja ljudi, odnosno migranata, koji su na području RS izvršili 16 krivičnih djela, dok je jedan od njih smrtno stradao.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo