8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

23.01.2020 / 17:24 Ostali sportovi - Sponzorski ugovor

Prevent Grupacija nastavlja podršku skijašici Elvedini Muzaferija

Prevent Grupacija nastavlja podršku skijašici Elvedini Muzaferija
Foto: Vijesti.ba
Prevent Grupacija nastavit će sponzorski ugovor sa bh.skijašicom Elvedinom Muzaferija, te tako podržati njen rad u ovoj sezoni. Tim povodom danas je u prostorijama Prevent Grupacije u Sarajevu upriličen prijem za Elvedinu, a što je bila prilika da joj Uprava Preventa ...

... čestita na odličnim rezultatima i zalaganju koje svakodnevno pokazuje u svom radu.  “Rad Elvedine Muzaferija pratimo još od njenih prvih skijaških koraka i zadovoljstvo nam je da smo ovu saradnju nastavili i nakon historijskog uspjeha kojim je za BiH po prvi put ostvarila bodove na Svjetskom ski kupu” izjavio je tom prilikom Predsjednik Uprave Prevent CEE, Haris Rahman te dodao kako Prevent Grupacija oduvijek podržava i prepoznaje talentovane ambasadore BiH i ulaže u njihov razvoj.

Dvadesetogodišnja Visočanaka na prvoj utrci sezone u alpskoj kombinaciji (utrke u slalomu i superveleslalomu) održanoj 12. januara u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu zauzela je 29. mjesto osvojivši dva boda.

“Presretna sam jer sam uspjela postati prva bh. skijašica sa bodovima u Svjetskom kupu i vjerujem da je ovo pokazatelj moje forme i početak uspješne skijaške karijere. Iznimno je zahtjevno boriti se s takmičarima koji imaju velike timove iza sebe, od trenera, njihovih asistenata, servisera, fizioterapeuta, psihologa, dok manje skijaške nacije istovremeno nastupaju gotovo ‘goloruke’ u odnosu na skijaške zemlje. Zahvaljujem svima koji su od početka podržavali moj rad i vjerovali u moj uspjeh, kao što je kompanija Prevent”, rekla je naša skijašica.

Na samom početku sezone 2019./2020. Muzaferija je pokazala da je takmičarka od koje se mogu očekivati sjajni rezultati. Na super-G utrci Evropa kupa u St. Moritzu početkom decembra upisala je prve bodove u Evropa kupu sa svega 2.48 sekundi zaostatka za vodećom, a u konkurenciji s najvećim svjetskim skijašicama kao što su Tessa Worley, Wendy Holdener, Marta Bassino.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo