4°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

22.01.2020 / 15:47 BiH - Sarajevo

Obogatiti skijaško-turističku ponudu: Izgradnja dječijeg snow parka na Bjelašnici

Obogatiti skijaško-turističku ponudu: Izgradnja dječijeg snow parka na Bjelašnici
Foto: Vijesti.ba
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka razgovarao je sa predstavnicima “Inicijative za Bjelašnicu i Igman”, neformalne grupe građana i građanki o promociji potencijala koje ove planine nude.

- Zajednički možemo i moramo uložiti veće napore u ovom smjeru, te pozdravljam ovakav vid građanskog aktivizma. Iako Grad Sarajevo nema nadležnost, stalo nam je da promoviramo naš glavni grad kao sve privlačniju zimsku turističku destinaciju. Iza nas su projekti koji tome svjedoče, prije svega EYOF 2019, Javni doček Nove godine, te nezaobilazna Trebevićka žičara. Ovo je lijep primjer građanske inicijative i Grad Sarajevo će je u okviru svojih mogućnosti sigurno podržati - istakao je Skaka.

Analizirano je trenutno stanje, obzirom na početak zime bez snježnih padavina, te pripremu staze za vještačko osnježenje.

“Zajednički cilj nam je vratiti sjaj olimpijskim ljepoticama. Ovo je inicijativa grupe ljudi koji žele da rade za društveno dobro. Pored Inicijative, imamo ambiciju, viziju i stručnjake. Hvala gradonačelniku što je to prepoznao”, istakli su tokom sastanka, te pozvali sve one koji imaju ideje i slične prijedloge da im se priključe.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo