14°C
Mostar 15°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

21.01.2020 / 18:31 BiH - Sastanak u Sarajevu

Ministar Košarac primio delegaciju UNDP-a

Ministar Košarac primio delegaciju UNDP-a
Foto: Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u svom Kabinetu delegaciju UNDP-a predvođenu zamjenikom direktora za Evropu i centralnu Aziju Agi Veres.

Na sastanku je razgovarano o saradnji UNDP-a sa institucijama u BiH. Delegacija je informisala ministra Košarca da UNDP trenutno provodi 15 projekata u BiH, koji su u nadležnosti Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Sagovornici su konstatovali da postoji visok stepen saradnje, kao i uključenosti Ministarstva i drugih nivoa vlasti u implementaciju UNDP-ovih projekata u oblasti zaštite životne sredine, klimatskih promjena, te energetske efikasnosti. Ukazano je i na potrebu saradnje u implementaciji projekata u segmentu poljoprivrede, turizma i ekonomije.

Ministar Košarac informisao je delegaciju UNDP-a da je Ministarstvo kojim rukovodi u potpunosti posvećeno međunarodnoj saradnji, uključujući i saradnju sa UNDP-om u cilju stvaranja boljih uslova za privredni i ekonomski rast u BiH.

Naglasio je da će Ministarstvo iz aspekta svoje nadležnosti koordinisati već definisanim politikama i strateškim dokumentima entiteta i Brčko Distrikta.(Vijesti.ba )

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo