4°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

21.01.2020 / 16:02 Crna hronika - U naselju Pobarnik

Goražde: U požaru izgorio krov porodične kuće

Goražde: U požaru izgorio krov porodične kuće
Foto: FENA - Vijesti.ba

U popodnevnim satima u goraždanskom naselju Pobarnik došlo je do požara na kući porodice Vilić.

Intervencijom goraždanskih vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu, ali je u potpunosti izgorila krovna konstrukcija objekta.

- Dobili smo dojavu da gori dimnjak ali kada smo došli na lice mjesta gorila je krovna konstrukcija. Intervenisali smo sa dvije ekipe i dva vozila te pristupili gašenju s obje strane. Požar je stavljen pod kontrolu i slijedi detaljno gašenje - kazao je v.d starješine Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Goražde Benamir Uglješa.

Dodao je da će uzrok požara biti poznat nakon okončanja uviđaja. Iako se zvanične procjene štete tek očekuju, očigledno je da je ona velika. U međuremenu, podršku porodici Vilić ponudila je gradska uprava.

- Sva sreća da nije bilo žrtava jer smo ovdje zatekli jednu stariju osobu u potkrovlju. Sugerisali smo porodici Vilić da odmah prijavi štetu, a mi ćemo odmah ujutro poslati komisiju za procjenu. Krov je u potpunosti izgorio i potrebna je hitna sanacija kako bi se izbjegla još veća šteta, a mi ćemo kao i u sličnim situacijama, biti i uz ovu porodicu - kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović koji je bio na licu mjesta.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo