14°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

21.01.2020 / 15:27 Politika - Predsjedavajući VM BiH

Tegeltija sa Ivancovim o saradnji BiH i Rusije

Tegeltija sa Ivancovim o saradnji BiH i Rusije
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu  sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Ivancova sa prioritetima u radu Vijeća ministara u narednom periodu, te istakao da je novi saziv Vijeća ministara opredijeljen i usmjeren na privredni rast, fiskalnu stabilnost, reformu javnog sektora, očuvanje socijalne sigurnosti, te regionalnu i međunarodnu saradnju, kao i na evropski put BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama, u kontekstu unapređenja ekonomske saradnje i budućim zajedničkim projektimna od obostranog interesa.

Predsjedavajući Tegeltija je izrazio zadovoljstvo stepenom ostvarene saradnje Ruske Federacije i BiH, te se zahvalio ambasadoru Ivancovu za podršku koju njegova zemlja pruža cijeloj Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su istakli da su u proteklom periodu ostvareni bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, te izrazili uvjerenje da će se međusobno političko razumijevanje i privredna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Ambasador Ivancov je ovom prilikom čestitao  predsjedavajućem Tegeltiji na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u obavljanju budućih zadataka.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo