13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

21.01.2020 / 07:50 Tenis - U četiri seta

Džumhur poražen od Wawrinke u prvom kolu Australian Opena

Džumhur poražen od Wawrinke u prvom kolu Australian Opena
Foto: AFP / Vijesti.ba
Damir Džumhur je eliminisan u prvom kolu Australian Opena. Za najboljeg bh. tenisera Stan Wawrinka je ovog puta bio previsoka prepreka, Švicarac je pobijedio sa 3:1 u setovima (7:5, 6:7, 6:4, 6:4) i opravdao ulogu favorita.

U prvom setu, sve do 12. gema nijedna break lopta. Oba tenisera su uspješno čuvala svoj servis gem, a onda je Wawrinka u 12. gemu došao do tri vezane break i set lopte. Iskoristio je prvu i riješio set u svoju korist rezultatom 7:5.

Džumhur je na otvaranju drugog seta imao dvije break lopte. Jednu u prvom, a drugu u trećem gemu, ali ih nije iskoristio. U osmom gemu spasio je dvije break lopte, a potom i jednu set loptu u 12. gemu. Bio je uspješniji u tie-breaku (7:4) i izjednačio rezultat na 1:1.

U trećem setu ponovo nismo vidjeli niti jednu break priliku sve do devetog gema. Potom Švicarac dolazi do dvije vezane, koristi prvu i pravi drugi break na meču. Uspio je Wawrinka potvrditi break i riješio je treći set u svoju korist rezultatom 6:4.

U četvrtom setu ista situacija kao iz trećeg seta. Niti jedna break lopta do devetog gema, a onda dvije za Švicarca. Uspio je Wawrinka napraviti break i povesti sa 5:4. Servirao je potom za meč i plasirao se u drugo kolo Australian Opena.

Bio je ovo četvrti dvoboj dva tenisera, a Švicarac je ostvario svoju drugu pobjedu u duelima s našim najboljim teniserom.



(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo