4°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

17.01.2020 / 13:19 Ostali sportovi - 75. manifestacija

Sportski savez BiH 23. januara izabrat će najboljeg sportistu za 2019. godinu

Sportski savez BiH 23. januara izabrat će najboljeg sportistu za 2019. godinu
Foto: FENA
Sportski savez Bosne i Hercegovine 23. januara u Narodnom pozorištu Sarajevo organizirat će 75. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2019. godinu u BiH.

Izbor najboljih tradicionalno se vrši na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao predsjednik žirija Nihad Selimović, Sportski savez u BiH bira najbolje u 12 kategorija - najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, najuspješniji sportista – paraolimpijski sportovi, najuspješniji trener – paraolimpijski sportovi.

"Ovaj izbor je stimulans za sportiste koji su u prošloj godini postigli zapažene rezultate. Sportisti su najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine i Sportski savez u BiH na ovaj način im se želi zahvaliti", kazao je Nihad Selimović, predsjednik žirija.

Manifestacija Izbor sportiste i sportske ekipe u BiH za 2019. godinu u organizaciji Sportskog saveza BiH bit će održan 23. januara u Narodnom pozorištu Sarajevo.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo