0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

16.01.2020 / 16:38 Politika - Sarajevo

Tegeltija sa rezidentnim predstavnikom MMF-a Dževelom

Tegeltija sa rezidentnim predstavnikom MMF-a Dževelom
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ u BiH Endrjuom Dževelom.

Ovom prilikom predsjedavajući Savjeta ministara upoznao je rezidentnog predstavnika MMF-a da je novoformirani Savjet ministara opredijeljen  za nastavak realizacije socioekonomskih mjera koje će doprinijeti fiskalnoj stabilnosti i unapređenju ekonomskog i privrednog ambijenta BiH.

Tokom sastanka sagovornici su ocijenili da je neophodno što skorije usvajanje budžeta institucija BiH  za 2020. godinu kako bi bio nastavljen postojeći, ali i otvoren put ka novom aranžmanu sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.

Ovom prilikom predsjedavajući Tegeltija je naglasio da je dobro da BiH ima aranžman sa MMF-om, jer prisustvo ove međunarodne finansijske organizacije daje sigurnost ostalim finansijskim institucijama i organizacijama, kao i budućim investitorima, u fiskalnu stabilnost zemlje.  

Sagovornici su ocijenili i da je dosadašnja saradnja Savjeta ministara i MMF-a bila korektna, te izrazili uvjerenje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo