5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

16.01.2020 / 13:26 Obrazovanje - Potpisani ugovori

Grad Goražde nastavlja stipendirati studente

Grad Goražde nastavlja stipendirati studente
Foto: FENA - Vijesti.ba

U Gradskoj upravi Goražde potpisani su ugovori o dodjeli stipendija za akademsku 2019/2020. godinu.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović potpisao je ugovore sa 11 studenata koji su upisali redovno narednu godinu studija i time ostvarili pravo na stipendiju i u ovoj akademskoj godini.

Među njima je i student četvrte godine Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Kenan Hrelja

- Ova stipendija mi mnogo znači, jer četiri godine sam na studiju u Sarajevu. Htio bih da se ovom prilikom zahvalim Gradu Goraždu i gradonačelniku na ukazanom povjerenju.  Nadam se da ćemo se jednog dana vratiti u Goražde kako bi isplatili odnosno vratili uloženo - kazao je Hrelja.

Pored ovih jedanaest stipendija najavljeno je i skoro raspisivanje javnog poziva za dodjelu određenog broja stipendija za studente koji studiraju fakultete koji su deficitarni kadar u Goraždu. Naglašeno je i da će sa Fondacijom "Hastor" Grad Goražde sufinansirati stipendije za još studenata s područja ovog grada.

- Željeli smo najprije da nagradimo studente koji su upisali narednu akademsku godinu i tako ostvarili pravo i u ovoj na stipendiju Gradske uprave, tako što će već u januaru početi sa primanjem stipendija. Vrlo brzo ćemo raspisati Javni poziv za dodjelu preostalih stipendija, jer je uvijek bila praksa da prvo BPK raspiše javni poziv za stipendije, da se ne bi duplali. Nadamo se da će se po završetku studija naši studenti vratiti u Goražde - kazao je gradonačelnik Ramović.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo