22°C
Mostar 21°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

15.01.2020 / 12:01 BiH - Bh. prehrambena industrija

Vispak na tržište plasirao novi čaj "Bostea"

Vispak na tržište plasirao novi čaj "Bostea"
Foto: Vijesti.ba
Bh. prehrambena industrija Vispak na tržište je plasirala novi brend domaćeg čaja. Bostea razvijen je u saradnji sa kooperantima i potrošačima, i spoj je stručnosti i izbora potrošača, ističu u kompaniji.

"Razvoj novih okusa čaja se radio u saradnji sa bh. kooperantima i potrošačima. Zato je Bostea spoj stručnosti i potrošačevog izbora. Inspiraciju smo i ovaj put pronašli u našoj Bosni, tako da novi brend i u nazivu podsjeća na domaći "bosanski čaj" u kojem uživamo i svi ga rado pijemo kod kuće. 'Najbolje od prirode u jednoj šoljici čaja' naš je slogan, a zdrave i ljekovite trave sa bosanskih planina naša su komparativna prednost na tržištu. Uvjereni smo da će potrošači i ovaj put dati povjerenje našem novom brendu", izjavila je Zerina Čolaković, direktorica marketinga i razvoja u kompaniji Vispak d.d. Visoko.Misija Vispaka je da njeguje domaće i jača bh. privredu. U saradnji sa kooperantima iz Bosne i Hercegovine Vispak će ponuditi jednu odličnu kombinaciju zdravog, prirodnog, domaćeg i drugačijeg, dajući i na taj način doprinos razvoju lokalne zajednice. U tom smislu, Vispak je već kreirao web aplikaciju (www.bosteacaj.com) za sve zainteresirane kooperante širom Bosne i Hercegovine koji žele ostvariti saradnju.

Novi brend čaja Bostea dostupan je na domaćem tržištu u šest okusa; brusnica, menta, šipak, majčina dušica, šumsko voće i kamilica. Jedan od kooperanta je i Darko Trogrlić iz Žepča. O njegovom doprinosu razvoja brenda i iskustvima saradnje sa Vispakom možete pogledati na sljedećem videu:(Vijesti.ba)

Izdvajamo