19°C
Mostar 21°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

14.01.2020 / 20:00 BiH - Sarajevo

Dilberović i Sabolić: Ključno da BiH ostane u fokusu EU

Dilberović i Sabolić: Ključno da BiH ostane u fokusu EU
Foto: Vijesti.ba
Hrvatsko predsjedavanje Vijećem Evropske unije je jedinstvena prilika koju treba u obostranom interesu iskoristiti da Bosna i Hercegovina ostane u fokusu EU a evropske vrijednosti na agendi BiH, jedan je od zaključaka sa današnjeg sastanka direktora ...

... Direkcije za evropske integracije Edina Dilberovića i ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.

Ambasador Sabolić je kazao kako je predsjedavanje Hrvatske Vijećem EU snažno opredijeljeno za otvorenu evropsku perspektivu zemalja jugoistočne Evrope, te da je proširenje jedan od njegovih prioriteta.

Direktor Dilberović je ocijenio kako je ključno da do proljeća 2020. godine, kada Evropska komisija objavljuje novi Paket proširenja i prije samita u Zagrebu, BiH ostvari što veći broj konkretnih rezultata u provedbi prioriteta iz Mišljenja i Analitičkog izvještaja i time osigura snažne argumente za napredak u procesu.

Posjeta ambasadora Sabolića direktoru Dilberoviću i Direkciji za evropske integracije upriličena je povodom hrvatskog preuzimanja predsjedavanja Vijećem Evropske unije, a koje je započelo 1. januara i završava 30. juna 2020. godine, saopćeno je iz Direkcije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo