8°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

14.01.2020 / 12:53 Politika - Al-Khater - Podžić

Kontinuitet prijateljskih i partnerskih odnosa BiH i Katara

Kontinuitet prijateljskih i partnerskih odnosa BiH i Katara
Foto: Fena / Vijesti.ba
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Države Katar Sultana bin Ali Al-Khatera, s kojim je razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje i sporazumu o saradnji na polju odbrane dviju zemalja.

Podžić je izrazio riječi dobrodošlice ambasadoru i zahvalnost za doprinos koji je Država Katar, kao veliki donator, pružila u poslijeratnoj obnovi i razvoju Bosne i Hercegovine.

Saradnju BiH i Katara Podžić je ocjenio uspješnom, izrazivši očekivanje da će ista biti nastavljena i unaprijeđena i u investicijskom i realnom sektoru.

Također, Podžić je istakao kapacitete Oružanih snaga BiH za obuku, izrazivši zadovoljstvo što se 20 oficira iz Katara nalaze na edukaciji u Centru za obuku za operacije i podršku miru (PCOTC) u Butmiru, kao i zajedničko učešće Oružanih snaga BiH i Države Katar u UN vođenim mirovnim misijama.

Al-Khatera se zahvalio na saradnji koju dvije države imaju na visokom nivou i izrazio očekivanje da će ista biti unapređena potpisivanjem sporazuma o saradnji na polju odbrane između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar, čija procedura za potpisivanje je u toku, saopćeno je iz
Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo