17°C
Mostar 24°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

13.01.2020 / 15:23 Politika - Uskoro sporazum

SDP, Naša stranka, NiP i NLB idu zajedno na lokalne izbore

SDP, Naša stranka, NiP i NLB idu zajedno na lokalne izbore
Foto: Vijesti.ba

Kolegij Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici dao podršku Sporazumu o zajedničkom nastupu-koaliciji na lokalnim izborima u BiH, kojeg će uskoro potpisati predsjednici SDP BiH, Naše stranke,...

 ...Naroda i pravde i Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Kako se, između ostalog, navodi u ovom Sporazumu, stranke potpisnice se obavezuju da u predizbornim aktivnostima kontinuirano proklamiraju ideju zajedničkog nastupa na lokalnim izborima i utvrde zajedničke liste kandidata za načelnike/gradonačelnike, koji će se kandidovati na lokalnim izborima.

Na sjednici Kolegija je bilo riječi i o lokalnim izborima u Srebrenici, te je još jednom ponovljen stav kako će SDP u Srebrenici izaći na lokalne izbore kao Bh blok kroz građansku platformu ili samostalno sa multietničkom listom, dok će odluka oko kandidata za gradonačelnika Srebrenice biti naknadno donesena na organima partije.

Na Kolegiju je donesena odluka da će sljedeća sjednica Predsjedništva SDP BiH biti održana 22. januara u Gornjem Vakufu-Uskoplju, dok će sjednica Glavnog odbora biti održana 1. februara u Zenici.(Vijesti.ba)

Izdvajamo