09.01.2020 / 08:00 BiH - Brojne svečanosti

Uprkos odluci Ustavnog suda, u Banja Luci proslava Dana RS

Uprkos odluci Ustavnog suda, u Banja Luci  proslava Dana RS
Foto: Vijesti.ba

Uprkos odluci Ustavnog suda BiH o neustavnosti danas će nizom manifestacija u Banjoj Luci biti obilježen 9. januar, "dan bh. entiteta RS".

Obilježavanju će prisustvovati predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Kako je najavljeno, od 9 časova biće služena sveta arhijerejska liturgija u Hramu Hrista Spasitelja, dok će u 10 časova u Palati Republike, biti uručena odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima.
U 12 sati slijedi Svečani defile na Trgu Krajine u Banjaluci, a od 14 sati, u Sportskoj dvorani Borik i Svečana akademija.
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je sinoć da je Republika Srpska stabilna, upućena ka svojoj budućnosti i opredijeljena za mir i stabilnost.

- Želimo da uvažavamo sve druge i drugačije, ali smo spremni da proslavljamo svoje praznike i datume. Svi znamo da je 9. januar nesporan i tako će biti - rekao je Dodik na svečanoj večeri u čast patrijarha srpskog Irineja u Banjaluci.
On je zahvalio patrijarhu Irineju za ljubav koju ima prema Republici Srpskoj.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo